Get the Flash Player to see this rotator.

Търсене

Поулярни

ВходПоследно от форума

РК на БЛС Плевен
СЪОБЩЕНИЕ PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Понеделник, 01 Февруари 2016г. 08:35ч.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

НАПОМНЯМ ВИ, ЧЕ НА 09.02.2015 ГОД. ФИНАЛИЗИРАМЕ  ЗАСТРАХОВАНЕТО " ПРОФЕСИОНАЛНА  ОТГОВОРНОСТ".

В ТАЗИ ВРЪЗКА ВИ УМОЛЯВАМ, ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ДОПЛАТИЛИ РАЗЛИКАТА ОТ 10ЛВ. И ТЕЗИ , КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ СВОЯТА ЗАСТРАХОВКА ДА СПАЗЯТ СРОКА.

 

 

 

01.02.2016 ГОД.                               ПРЕДСЕДАТЕЛ УС НА РК НА БЛС ПЛЕВЕН: Д-Р ИВАЙЛО ПРЕСОЛСКИ

Последна промяна от Понеделник, 01 Февруари 2016г. 08:40ч.
 
ВАЖНО ! PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Петък, 15 Януари 2016г. 10:19ч.


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАСТРАХОВКА ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ, КОЯТО СЕ ИЗВЪРШВА ОТ КЗЦ БУЛСТАР, ВИ УВЕДОМЯВАМЕ, ЧЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА ПРЕМИЯ ОТ 20.00 ЛВ.СЕ УВЕЛИЧАВА НА 30.00 ЛВ., КАТО ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА БЯХА ИЗЯСНЕНИ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КЗЦ БУЛСТАР НА ПРОВЕДЕНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА 14.01.2016 ГОД.

ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ, КОИТО ВЕЧЕ СА ЗАПЛАТИЛИ В КОЛЕГИЯТА СУМАТА ОТ 20.00 ЛВ., МОГАТ ДА ДОПЛАТЯТ ДО 09.02.2016 ГОД.ОСТАНАЛАТА ДЪЛЖИМА СУМА ОТ 10.00 ЛВ.
ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО НЕ ПРИЕМАТ УВЕЛИЧЕНИЕТО, МОЛЯ ДА УВЕДОМЯТ КОЛЕГИЯТА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЯНУАРИ, И МОГАТ ДА СИ ПОЛУЧАТ ОБРАТНО ВНЕСЕНАТА СУМА ОТ 20.00 ЛВ.

РЪКОВОДСТВОТО НА КОЛЕГИЯТА СЕ ИЗВИНЯВА ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО, КОЕТО СЕ ДЪЛЖИ НА КЪСНО ИЗПРАТЕНОТО УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СУМАТА   ОТ КЗЦ БУЛСТАР.ЗА ВЪПРОСИ СЕ ОБРЪЩАЙТЕ КЪМ Г-ЖА АНЕТА ПЕТРОВА НА ТЕЛ:0888609397

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА РК НА БЛС – ПЛЕВЕН
15.01.2016 год.

Последна промяна от Петък, 15 Януари 2016г. 11:21ч.
 
СЪОБЩЕНИЕ PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Вторник, 22 Декември 2015г. 09:36ч.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, ЧЕ ОФИСЪТ НА КОЛЕГИЯ НЯМА ДА РАБОТИ НА 28,29 И 30.12.2015 Г.

 

УС НА РК НА БЛС- ПЛЕВЕН

ПРЕДСЕДАТЕЛ Д-Р ИВАЙЛО ПРЕСОЛСКИ

 
ОБЩО СЪБРАНИЕ PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Вторник, 05 Януари 2016г. 08:27ч.

ДО ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ  НА ЛЕКАРСКА КОЛЕГИЯ- ПЛЕВЕНУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАСТРАХОВКА ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ, КОЯТО СЕ ИЗВЪРШВА ОТ  КЗЦ БУЛСТАР, ВИ КАНИМ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ , КОЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА

14.01.2016 ГОД. В ЗАЛА № 6 НА УМБАЛ-ПЛЕВЕН ОТ 18.00 ч.

НА СЪБРАНИЕТО ЩЕ ПРИСЪСТВАТ  ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ КЗЦ БУЛСТАР, КОИТО ЩЕ ОТГОВОРЯТ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДЛОЖЕНАТА ОТ ТЯХ ПРОМЯНА ОТНОСНО ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА ПРЕМИЯ ПО ЗАСРАХОВКАТА ЗА 2016 ГОД.

УПРАВИТЕЛН СЪВЕТ  НА РК НА БЛС ПЛЕВЕН

 
ДЕКЛАРАЦИЯ УС НА БЛС PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Сряда, 11 Ноември 2015г. 06:58ч.

Д Е К Л А Р А Ц И Я 

В ПОДКРЕПА НА ЛЕКАРИТЕ, РАБОТЕЩИ В ТЕЛК


УС на БЛС остро се противопоставя на спорните и недостатъчно обмислени нормативни правила,  регламентирани в  чл.110 от КСО. Тези текстове дават възможност на контролните органи на Националния осигурителен институт да налагат персонални санкции на лекарите, работещи в ТЕЛК и НЕЛК, за актове на медицинската експертиза, които са отменени, поради нарушаване на нормативните разпоредби при издаването им.
Категорично заявяваме, че медицинската експертиза е специфична  и строго лична експертна преценка на всеки лекар и зависи от  неговата квалификация, опит, професионални умения, както и от динамиката на заболяването на пациентите. Компетентността на този вид експертиза е изрично  уредена в Наредба за експертизата на трудоспособността и не е правомерно да бъде отменяна с експертно заключение от експертиза в съдебно производство, тъй като се обезпредметява специалната й функция. Отделно от това разпоредбата застрашава също интересите на освидетелстваните лица, тъй като експертният орган, под страх от финансова отговорност, би се стремил да редуцира степента на увреждането в своето заключение.   
Освен всичко трябва да добавим, че специалистите в ТЕЛК и НЕЛК се явяват и лица по трудово правоотношение, които евентуално следва да носят само ограничена имуществена отговорност по Кодекса на труда.
Незаконосъобразното прилагане на чл.110 от КСО ще доведе до страх от вземане на експертни медицински  решения, до масово напускане  на лекарите от структурите на ТЕЛК, както и  до  напрежение в системата и противопоставяне на лекари срещу пациенти и лекари от ТЕЛК  срещу  лекари от НЕЛК. Всичко това ще влоши качеството на медицинската  експертиза и ще взриви и без това затруднената дейност на трудово-експертните лекарски комисии.

БЛС настоява да  бъде инициирана нормативна промяна  на  текстовете, регламентиращи налагането на санкции.  БЛС за пореден път настоява да бъде включен чрез своите експерти в работната група на МЗ и МТСП за изготвяне на практически работещи предложения за нормативни промени, касаещи структурираненето,  а от  оттам и  цялостната работа на органите на медицинската експертиза.

УС НА БЛС

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 29
RocketTheme Joomla Templates