Get the Flash Player to see this rotator.

Търсене

Поулярни

ВходПоследно от форума

ДЕКЛАРАЦИЯ PDF Печат Е-поща
Автор: sara   
Вторник, 22 Юни 2010г. 11:17ч.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

На Националния съвет на Български лекарски съюз


На проведения на 19.06.2010 г. в гр.Пазарджик Национален съвет на БЛС бяха обсъдени проблемите, свързани с делегираните бюджети на болниците, определяне на нивата на компетентност по всички специалности и проекта на МЗ за национална здравна карта. Националният съвет се обедини около следните решения:
1. Не приема въвеждането на делегираните бюджети в болниците и заплащане на 80% от извършената дейност и изразява категоричното си несъгласие с подобен подход, който налага финансова регулация на медицинските дейности.     НС смята, че това затруднява функционирането на болниците, намалява качеството на медицинската помощ, затруднява достъпа на пациенти до лечение и се отразява крайно неблагоприятно върху лекарското съсловие.
2. Не приема проекта за национална здравна карта и заявява, че председателите на 28-те регионални лекарски колегии няма да дадат своето съгласие за нейното приемане, преди обнародването на ЗЛЗ и съобразяването и с виждането на лекарите от всички области на страната.
3. Не приема изготвените от МЗ „нива на компетентност” и настоява във всички работни групи по специалности да бъдат включени и експерти на БЛС, като реален индикатор за приложимостта на формулираните изисквания.
Във връзка с търсене на правилни решения за проблемите, НС реши:
-    На 24 юни т. г. да се организира среща с директорите / управителите на всички болнични лечебни заведения в страната.
-    На 29 юни т. г. да се проведе Национална конференция на БЛС с представителство на всички делегати на най–висшия форум,  Събора.  19.06.2010 г.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

RocketTheme Joomla Templates