Get the Flash Player to see this rotator.

Търсене

Поулярни

ВходПоследно от форума

РК на БЛС Плевен
В момента болниците са 421 и никой не може да си позволи да ги поддържа, каза Лъчезар Иванов PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 23:11ч.

01 декември 2009 | 14:06 | Агенция "Фокус"

 

София. Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Лъчезар Иванов представи идеите на ГЕРБ за реформа в болничната помощ на кръгла маса в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Условия за сключване на договор между НЗОК и лечебните заведения за болнична помощ и достъп до публичен ресурс ще имат само тези лечебни заведения, които отговарят на няколко изисквания: собствена кадрова обезпеченост – кадри на постоянен трудов договор, налична медицинска апаратура, 24-часов прием на пациенти. Лечебните заведения трябва да са в съответствие с медицинския стандарт по съответна специалност.

В момента болниците са 421 и никой не може да си позволи да ги поддържа, отчете Лъчезар Иванов. Идеята е да отпаднат болниците, които не отговарят на изискванията и не предлагат достатъчно добра услуга.

Галина ДИМОВА

 

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

 
Идеите на ГЕРБ за реформа в здравеопазването бяха представени на кръгла маса PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 16:24ч.

 

01 декември 2009 | 12:20 | Агенция "Фокус"

 

 

 

София. Изпълнителна агенция за финансови анализи, която ще бъде създадена по предложение на финансовия министър Симеон Дянков, ще прави оценка на клиничните пътеки в здравеопазването, на базата на които ще се определят цените на медицинските услуги. Това каза председателят на Комисията по здравеопазването в Народното събрание д-р Лъчезар Иванов на кръгла маса на тема „Здравна стратегия за бъдещото развитие на България”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Иванов представи идеята на ГЕРБ за реформа в здравноосигурителната система на широка дискусия в Народното събрание. Документът предвижда отпадането на монопола на НЗОК и влизането на частните здравноосигурителни дружества.

Последна промяна от Вторник, 01 Декември 2009г. 21:13ч.
 
Болниците сами ще се грижат да имат квалифициран персонал PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 16:12ч.

 

Болниците сами ще се грижат да имат квалифициран персонал

 

01 декември 2009 | 08:13 | Агенция "Фокус"

 

 

 

София. Болниците трябва да имат нужния квалифициран персонал на трудов договор и сами да се погрижат за това. Ще се сключват договори само с такъв тип лечебни заведения. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание Лъчезар Иванов.

Всички граждани ще могат да получават една действително квалифицирана помощ и няма да се налага един пациент да постъпва в една болница и след това да бъде прехвърлен във втора, трета, за да получи лечението си, посочи той.

Последна промяна от Вторник, 01 Декември 2009г. 21:14ч.
 
Повишаване на качеството на обслужването на здравноосигурените лица предвиждат промени PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 16:20ч.

01 декември 2009 | 11:54 | Агенция "Фокус"

 

 

 

София. Повишаване на качеството на обслужване на здравноосигурените лица в условията на засилена конкуренция, предоставяне на свобода на избора на здравноосигурените лицата по отношение на здравното дружество, модернизация на системата и оптимизиране на медицинските услуги и дейности. Това са крайните резултати, които ще бъдат постигнати, ако бъде реализирана предлаганата от председателя на Комисията по здравеопазването в Народното събрание д-р Лъчезар Иванов реформа в здравната система. На кръгла маса с широко участие депутатът представи идеите на ГЕРБ за реформи в здравеопазването, предаде репортер наАгенция „Фокус”.

Последна промяна от Вторник, 01 Декември 2009г. 21:12ч.
 
<< Начало < Предишна 31 32 33 34 35 Следваща > Край >>

Страница 35 от 35
RocketTheme Joomla Templates