Get the Flash Player to see this rotator.

Търсене

Поулярни

ВходПоследно от форума

РК на БЛС Плевен
Декларация PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Вторник, 08 Декември 2009г. 12:42ч.

ДЕКЛАРАЦИЯ


До
Премиера на Р. България
Г-н Бойко Борисов

До
Председателя на
Комисия по здравеопазване
Д-р Лъчезар Иванов

До
Министъра на здравеопазването
Д-р Божидар Нанев

 УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ Д-Р ИВАНОВ,
УВАЖАЕМИ Д-Р НАНЕВ,

Българският лекарски съюз не приема опитите за игнориране от присъщите за мисията му и законови дейности.
Създадена през 1901 г., съсловната организация претърпя репресии включително и закриването й през 1949 г. Възстановена законово в първите годините на демокрацията в България, тя продължава традицията на осонвателите си. През последните 3 години отново се правят политически опити за вмешателство в дейността й.
Въпреки конструктивното си и лоялно участие в дискусии и срещи в интерес на обществото и въпреки подписаните меморандуми, БЛС е обезпокоен от тиражираното в медиите изявление на новия председател на УС на НЗОК г-н Владислав Горанов, както и от разпореждането до РЗОК за сключване на договори с изпълнителите на медицинска помощ до 15 декември 2009 г.
Обезпокоени сме от различните и разнопосочни послания отправяни към БЛС и обществото от парламентарната комисия по здравеопазване, от Министерството на здравеопазването и от Министерството на финансите.

Последна промяна от Сряда, 09 Декември 2009г. 18:54ч.
 
БЛС СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ПРЕГОВОРИ С НЗОК PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Петък, 04 Декември 2009г. 18:50ч.

Изх.№628/02.12.09г.

 


ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УС НА НЗОК
КОПИЕ:
ДО ДИРЕКТОРА НА НЗОКУВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Във връзка с изказване на зам.-министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев, че до 15.12.2009г. изпълнителите на медицинска помощ трябва да сключат индивидуални договори с НЗОК, което обезсмисля водените досега преговори между УС на БЛС и УС на НЗОК за НРД 2010, както и неговото подписване, Ви уведомяваме, че УС на БЛС прекратява участието си в преговорите, считано от 02.12.2009 г.
Тъй като в досега проведените преговори включихме огромен брой наши експерти, за съжаление без никакъв резултат, настояваме при взимането и оповестяването на Ваши индивидуални решения по никакъв начин да няма твърдения, че тези Ваши решения са съгласувани или приети съвместно с ръководството на БЛС.
Моля също така да се има предвид, че за всичко, случващо се в системата на здравеопазването от този момент нататък, БЛС и неговото ръководство, както и всеки редови лекар в България не носят никаква отговорност .  

С УВАЖЕНИЕ:
Д-Р ЦВЕТАН РАЙЧИНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

 
В момента болниците са 421 и никой не може да си позволи да ги поддържа, каза Лъчезар Иванов PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 23:11ч.

01 декември 2009 | 14:06 | Агенция "Фокус"

 

София. Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Лъчезар Иванов представи идеите на ГЕРБ за реформа в болничната помощ на кръгла маса в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Условия за сключване на договор между НЗОК и лечебните заведения за болнична помощ и достъп до публичен ресурс ще имат само тези лечебни заведения, които отговарят на няколко изисквания: собствена кадрова обезпеченост – кадри на постоянен трудов договор, налична медицинска апаратура, 24-часов прием на пациенти. Лечебните заведения трябва да са в съответствие с медицинския стандарт по съответна специалност.

В момента болниците са 421 и никой не може да си позволи да ги поддържа, отчете Лъчезар Иванов. Идеята е да отпаднат болниците, които не отговарят на изискванията и не предлагат достатъчно добра услуга.

Галина ДИМОВА

 

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

 
ГЕРБ лансира най-безумната здравна идея на БСП PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Петък, 04 Декември 2009г. 18:42ч.

Ако се реализират предложенията на управляващите, увеличението на здравната вноска няма да докара повече пари в системата, а ще напълни джоба на собствениците на 5-6 частни фонда

Янина Здравкова

За ГЕРБ очевидно светът започна на 5 юли - в деня, когато те спечелиха изборите. Тогава се състоя Големият взрив, вселената започна да се разширява, а някъде към 27 юли, когато бе съставен кабинетът на Бойко Борисов, на планетата Земя се появиха първите микроорганизми и животът започна. Преди тези дати времето и пространството не са съществували в настоящия си вид и е практически невъзможно преди това тукашните земи да са били населявани от хора, камо ли ръководени от правителство и парламент.
По тази причина тепърва ГЕРБ ще открива водата, въздуха, огъня и т.н. Ще се учи да управлява в крачка и току-виж към края на мандата настигне в развитието останалото човечество. За да установи, че куп идеи и грешки са отдавна обмисляни, проигравани и отхвърлени поради практическа или политическа непригодност.

Последна промяна от Петък, 04 Декември 2009г. 18:46ч.
 
Идеите на ГЕРБ за реформа в здравеопазването бяха представени на кръгла маса PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 01 Декември 2009г. 16:24ч.

 

01 декември 2009 | 12:20 | Агенция "Фокус"

 

 

 

София. Изпълнителна агенция за финансови анализи, която ще бъде създадена по предложение на финансовия министър Симеон Дянков, ще прави оценка на клиничните пътеки в здравеопазването, на базата на които ще се определят цените на медицинските услуги. Това каза председателят на Комисията по здравеопазването в Народното събрание д-р Лъчезар Иванов на кръгла маса на тема „Здравна стратегия за бъдещото развитие на България”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Иванов представи идеята на ГЕРБ за реформа в здравноосигурителната система на широка дискусия в Народното събрание. Документът предвижда отпадането на монопола на НЗОК и влизането на частните здравноосигурителни дружества.

Последна промяна от Вторник, 01 Декември 2009г. 21:13ч.
 
<< Начало < Предишна 31 32 33 Следваща > Край >>

Страница 32 от 33
RocketTheme Joomla Templates