Get the Flash Player to see this rotator.

Търсене

Поулярни

ВходПоследно от форума

РК на БЛС Плевен
ОБЩО СЪБРАНИЕ PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Петък, 05 Март 2010г. 08:07ч.

ДО ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА РАЙОННА ЛЕКАРСКА

КОЛЕГИЯ  ГР. ПЛЕВЕНУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

НА 11.03.2010 ГОД.ОТ 17.30 ЧАСА В МАЛКАТА ЗАЛА НА ХОТЕЛ  БАЛКАН- 1-ВИ ЕТАЖ  ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ

ОБЩО  СЪБРАНИЕПРИ СЛЕДНИЯ ДНЕВЕН РЕД:

ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОВЕЖДАНАТА ЗДРАВНА РЕФОРМА И СТАНОВИЩЕТО НА БЛС ПО НЕЯ. ФИНАНСИРАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ ОТ НЗОК НА ДЕЙНОСТИТЕ, ИЗВЪРШВАНИ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ. ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА БЛС ПРИ ТАКА СЪЗДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ. ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ СЪБОР НА БЛС.


УС НА РАЙОННА ЛЕКАРСКА КОЛЕГИЯ ГР. ПЛЕВЕН

 
НРД 2010 PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Вторник, 22 Декември 2009г. 08:15ч.

НАЦИОНАЛЕН РАМКОВ ДОГОВОР
между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз за 2010 г.

Днес, 21.12.2009г., в гр. София между Националната здравноосигурителна каса, от една страна,
и, от друга страна,
Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз
се сключи настоящият договор.
Този договор е национален, защото има действие на цялата територия на Република България.
Този договор е рамков, защото определя здравно-икономически, финансови, медицински, организационно-управленски, информационни и правно-деонтологични рамки, в съответствие с които се сключват договорите между НЗОК и изпълнителите на медицинска или дентална помощ.
Всички клаузи на този Национален рамков договор са в съответствие с действащото българско законодателство. Законите и актове в областта на здравеопазването, здравното осигуряване и свързаните с тях обществени отношения, с които е съобразен този НРД, са изброени в приложение №1.

 
Декларация PDF Печат Е-поща
Автор: lati   
Вторник, 08 Декември 2009г. 12:42ч.

ДЕКЛАРАЦИЯ


До
Премиера на Р. България
Г-н Бойко Борисов

До
Председателя на
Комисия по здравеопазване
Д-р Лъчезар Иванов

До
Министъра на здравеопазването
Д-р Божидар Нанев

 УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ Д-Р ИВАНОВ,
УВАЖАЕМИ Д-Р НАНЕВ,

Българският лекарски съюз не приема опитите за игнориране от присъщите за мисията му и законови дейности.
Създадена през 1901 г., съсловната организация претърпя репресии включително и закриването й през 1949 г. Възстановена законово в първите годините на демокрацията в България, тя продължава традицията на осонвателите си. През последните 3 години отново се правят политически опити за вмешателство в дейността й.
Въпреки конструктивното си и лоялно участие в дискусии и срещи в интерес на обществото и въпреки подписаните меморандуми, БЛС е обезпокоен от тиражираното в медиите изявление на новия председател на УС на НЗОК г-н Владислав Горанов, както и от разпореждането до РЗОК за сключване на договори с изпълнителите на медицинска помощ до 15 декември 2009 г.
Обезпокоени сме от различните и разнопосочни послания отправяни към БЛС и обществото от парламентарната комисия по здравеопазване, от Министерството на здравеопазването и от Министерството на финансите.

Последна промяна от Сряда, 09 Декември 2009г. 18:54ч.
 
ВЪЗОБНОВЕНИ ПРЕГОВОРИ PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Сряда, 09 Декември 2009г. 18:49ч.

Днес, 8 декември т.г., УС на НЗОК, БЛС и БЗС възобновиха диалога за подписване на НРД. Решението беше взето след среща на премиера Бойко Борисов с министъра на здравеопазването - д-р Божидар Нанев, зам. - председателя на Парламента - д-р Лъчезар Иванов, и председателя на БЛС - д-р Цветан Райчинов. Целта на възобновените преговори е подписването на Анекс към НРД. Сключването на нов рамков договор за 2010 г. на този етап е невъзможно, тъй като сроковете за подписването му изтекоха според сега действащите закони. В Анекса към НРД за следващата година ще залегнат всички правила, които са договорени до момента от управителните съвети на съсловните организации на лекарите и зъболекарите с НЗОК.

Осигуряването на директен достъп до педиатър за децата през 2010 г. предвиждат част от договорените промени. За прекия достъп до педиатър през следващата година са заложени допълнително 4 млн. лв. от бюджета на Здравната каса. Средствата, които реално са осигурени за извънболнична специализирана помощ през следващата година, стават 158 млн. лв. или с 3.2 млн. лв. повече, отколкото през тази. Така се осигуряват повече направления за прегледи в сравнение с 2009 г. Промяна в цените, по които НЗОК ще плаща на специалистите не се предвиждат.

Децата са приоритет в осигуряването на медицински услуги и при първичната извънболнична помощ. През следващата година се увеличава цената на профилактичния преглед на лицата до 18 – годишна възраст от 5.30 на 7.70 лв. Целта е да се засили вниманието на общопрактикуващите лекари върху здравето на децата.

Основната част от промените в работата на Здравната каса за 2010 г. ще са насочени в болничната помощ. Целта е да се осигури по-качествени услуги за пациентите и по-ефективно изразходване на средствата в тази сфера. Затова през следващата година всяка болница, която иска да сключи договор със Здравната каса, ще трябва да осигурява 24 часа в денонощието възможност за прием на пациентите до друго лечебно заведение. През следващата година се увеличават цените на 32 клинични пътеки.

 
БЛС СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ПРЕГОВОРИ С НЗОК PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Петък, 04 Декември 2009г. 18:50ч.

Изх.№628/02.12.09г.

 


ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УС НА НЗОК
КОПИЕ:
ДО ДИРЕКТОРА НА НЗОКУВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Във връзка с изказване на зам.-министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев, че до 15.12.2009г. изпълнителите на медицинска помощ трябва да сключат индивидуални договори с НЗОК, което обезсмисля водените досега преговори между УС на БЛС и УС на НЗОК за НРД 2010, както и неговото подписване, Ви уведомяваме, че УС на БЛС прекратява участието си в преговорите, считано от 02.12.2009 г.
Тъй като в досега проведените преговори включихме огромен брой наши експерти, за съжаление без никакъв резултат, настояваме при взимането и оповестяването на Ваши индивидуални решения по никакъв начин да няма твърдения, че тези Ваши решения са съгласувани или приети съвместно с ръководството на БЛС.
Моля също така да се има предвид, че за всичко, случващо се в системата на здравеопазването от този момент нататък, БЛС и неговото ръководство, както и всеки редови лекар в България не носят никаква отговорност .  

С УВАЖЕНИЕ:
Д-Р ЦВЕТАН РАЙЧИНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС

 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

Страница 29 от 30
RocketTheme Joomla Templates